Karoline design logo icon
Logo og profil for Drammen kommunale pensjonskasse

Hvordan bygge en sterk merkevare

En tydelig og gjennomtenkt merkevareprofil er hjørnesteinen i enhver vellykket virksomhet. Å opprettholde konsekvent bruk av logo og profil er nøkkelen til å bygge en sterk gjenkjennelse blant målgruppen din.

Når en bedrifts logo og profil blir presentert enhetlig på tvers av alle plattformer – fra nettsider og sosiale medier til markedsføringsmateriell og produkt emballasje – sender du ut et kraftfullt budskap. Nemlig et budskap om at bedriften ønsker å investere i seg selv, og er stolte av profilen og bedriften. Dette skaper en visuell identitet som gir målgruppen inntrykk av kvalitet og pålitelighet.

I en verden full av informasjon og valg, er det avgjørende å skille seg ut. Ved å jobbe konsekvent over tid med bruk av logo, farger og fonter, vil din målgruppe enkelt kjenne igjen din merkevare og bygge sterke, varige bånd. Det er også viktig i denne sammenheng å bruke god tid på å jobbe ut bedriftens logo og profil, slik at den kan leve lenge uansett mote og medier.

6 kjøreregler for å bygge en sterk merkevare

1. Konsekvent bruk av logo og profil

Sikre at bedriftens logo og designelementer er konsekvente på tvers av alle plattformer og materialer. Dette inkluderer nettsider, sosiale medier, trykksaker, klær og annet markedsføringsmateriell.

2. Fargepalett, typografi

Definer en enhetlig fargepalett og typografi som representerer din merkevare. Dette skaper en harmonisk visuell opplevelse og forsterker bedriftens personlighet.

3. Bildestil

Sett en tone for bildestilen som skal brukes i markedsmateriellet. Ved konsekvent bruk av bildestil forsterkes profilen og det bedriften ønsker å formidle.

4. Skap regler

Utvikle retningslinjer for korrekt bruk av logo og profilelementer. Dette hjelper både interne og eksterne aktører å forstå hvordan bedriften skal presenteres for å opprettholde integritet.

5. Responsiv design

Tilpass logoen og profilen for å passe ulike plattformer og enheter. Dette sikrer at din merkevare er like effektiv uansett hvordan den blir sett.

6. Feedback og Tilpasninger

Vær åpen for tilbakemeldinger fra kunder og ansatte. Gjør nødvendige tilpasninger basert på erfaringer for å sikre at bedriften utvikler seg i tråd med behovene til målgruppen.


Jeg hjelper deg gjerne med å bygge en sterk merkevare!

Del gjerne:

Ta gjerne kontakt om du ønsker hjelp

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Design betyr å gi form til noe. Som designer bestemmer du hvordan noe skal se ut, og hvordan den skal fungere. Man trenger gode kunnskaper om form, farge og materialer men vel så viktig er det å ha ett trent øye for alle detaljene.