Karoline design logo icon
Drammensfjorden fotoshoot med Elin Eike Worren
KarolineHoyem

Kontakter er gull!

Uke 2 startet med et veldig hyggelig møte med Barbara på Prestegården Gründerhage. Barbara hadde lenge idéen med å starte en gründerhage i Sande for at nyetablerte kan starte opp og bli i Sande. På grunn av Korona pandemien fikk hun endelig muligheten og kunne søke kommunen om midler, og fant ledige lokaler i Prestegården. Prestegården er et sjarmerende og gammelt bygg med lafta vegger og skjeve gulv hvor du kan leie en plass blant andre nyetablert bedrifter. Sjekk ut deres nettside på https://www.grunderhage.no/. Jeg tenker at jeg kommer til å sitte der noen dager i uken for jeg kjenner allerede at jeg savner å ha et arbeidsmiljø å gå til.

På vei hjem stakk jeg også innom Los & co Drammen for en liten samtale med Mette Adamsen om muligheter for et samarbeid med dem. Det var en veldig hyggelig prat hvor jeg møtte flere tidligere kolleger, og veldig fint for meg at de forhåpentligvis trenger litt hjelp i fremtiden.

Hjem og prøve å rydde et hode fylt med tips og gjøremål

Etter disse to møtene var det bare å komme seg hjem og samle tankene og sette opp flere punkter på gjørelista, ta noen telefoner og begynne med arbeidet på nettsida. Resten av uka har det vært intens jobbing med nettsiden og drodling på min egen profil. Et telefonmøte med Tonje fra Svelvik Produkter med litt status etter tilsendt pristilbud, så nå venter jeg spent på hvem hun velger til nettsideprosjektet. Håper virkelig det blir meg! Og så hadde jeg en veldig koselig fotoshoot med Elin Worren som er en meget dyktig fotograf. Gleder meg til å bruke bildene!

Når fredagen kom hadde jeg oppe det aller viktigste på nettsiden så neste uke blir det mer jobbing med å få mine referansesaker ut. En fra avisen Kampanje ringte meg og ønsket opp en oppfølger sak på hva som skjer videre med tidligere TIBE Drammen ansatte, det var en hyggelig samtale og kanskje det blir en liten sak i avisen.

Jeg fikk aksept på et tilbud jeg sendte til tidligere kunde Drammen kommunale Pensjonskasse (DKP) for å få ferdigstilt nettsideprosjektet som var påbegynt mens jeg jobbet i TIBE. JIPPI! Kjente at skuldrene sank litt etter den beskjeden og gleder meg til å begynne og få ferdigstilt nettsiden.

Etter å ha lagt ut forrige uke ut på Facebooksiden og delt med alle mine venner og bekjente var det veldig koselig med så mye hyggelig tilbakemelding! Dere er gode og jeg er heldig som har blitt kjent med dere alle på veien! Nå gleder meg til å se hva neste uke bringer.

Tips jeg har fått denne uka:

• Hos NAV kan du søke om dagpenger under oppstart av egen bedrift.
https://www.nav.no/arbeid/no/dagpenger#onsker-du-a-etablere-egen-virksomhet

• Innovasjon Norge kan gi tilskudd til oppstartprosjekter.
https://www.innovasjonnorge.no/no/verktoy/verktoy-for-oppstart-av-bedrift/kan-du-fa-stotte-fra-innovasjon-norge/

• DNB har noe som heter Oppstartslos, her kan du bestille en prat med en veileder.
https://www.dnb.no/bedrift/a-aa/oppstart/oppstartslos

• Skatteetaten har kurs for nye næringsdrivende om man trenger tips til å drive sitt eget regnskap.
https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/starte-og-drive/ny-som-naringsdrivende/kurs/

Gjøreliste neste uke:

• Jobbe videre med egen profil

• Ordne arbeidsplassen

• Opprette bedriftskonto

• Anskaffe et regnskapsprogram

• Ringerunde eks kunder

Tidligere innlegg i dagboka

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Design betyr å gi form til noe. Som designer bestemmer du hvordan noe skal se ut, og hvordan den skal fungere. Man trenger gode kunnskaper om form, farge og materialer men vel så viktig er det å ha ett trent øye for alle detaljene.