Karoline design logo icon
Utsikt over sjøen i soloppgang
KarolineHoyem

Hva skjedde egentlig i 2023?

Hvor ble året 2023 av? Det gikk så fort unna! Det er et ordtak som sier at “Tiden flyr når man har det moro”, og ja, det har vært et, kanskje ikke morsomt, men spennende år. Det var vel egentlig et år jeg tenkte at jeg skulle få litt mer ro i livet, men det har det jo absolutt ikke blitt. Så nå, i midten av januar, tenkte jeg at det er tid for litt ettertanke, og sette noen mål og tanker for året 2024. Men før jeg gjør det, vil jeg oppsummere 2023.

Starten på 2023

Januar og februar pleier å være litt rolige måneder, så jeg tenkte at jeg skulle få tid til mer enn bare jobbing. Mer tid til BNI og oppgavene der, som 1-2-1 møter, gi referanser og delta på alle fredagsmøtene. Tid til å produsere eget materiell til mine digitale kanaler for å vise hva jeg gjør i løpet av året. Tid til læring og utvikling. Men det ble egentlig ikke så mye roligere, så jeg måtte ta en tung avgjørelse og avslutte mitt medlemskap i BNI. Å være en god BNI-medlem tar faktisk en god del tid, og det var tid jeg ikke hadde. Jeg savner gjengen og samholdet, men følte at jeg ikke klarte å gi denne herlige gjengen noe tilbake som jo er en viktig del av BNI konseptet.

BNI Drammen gruppebilde

Fra april har jeg også måttet stå helt på egne ben uten støtte fra NAV, da det var slutt på perioden med dagpenger under etablering. Jeg liker å klare meg selv, så det var godt å kjenne på at jeg faktisk klarer meg som selvstendig næringsdrivende uten hjelp.

Ledig tid på godt og vondt

Dette året har vært litt mer ujevnt når det gjelder mengden jobb. Det har vært bra å ha mindre jobb i perioder, spesielt når det har vært litt sykdom som endte med at min datter måtte operere mandlene. Men i disse ledige stundene har drømmen om å kjøpe meg et rekkehus kommet frem igjen. Jeg har bodd i leilighet i alle mine år som voksen, og helt alene har det vært helt ok. Men med et barn i hus, har jeg kjent på savnet etter en liten hageflekk, og å bo i et nabolag med flere barn og barnefamilier.

Så i juni begynte søket etter megler for å selge leiligheten. I høst startet jobben med å klargjøre leiligheten for salg, og i september fikk jeg solgt leiligheten før renta ble for høy. I november fant jeg endelig et rekkehus godt innenfor min prisklasse som jeg likte, og budet mitt ble akseptert! Så nå er jeg den stolte eier av et rekkehus. I midten av november startet prosessen med oppussing og flytting. Det har vært måneder med mye jobbing, store utgifter og mange bekymringer. Men rett over nytt år var vi på plass i vårt nye hjem, selv om oppusningen fortsetter, så det er fortsatt kaotisk, spesielt i mitt hode. Jeg liker å ha ryddige forhold, og ting på plass. Men foreløpig har vi ingen skapplass på soverommene og i gangen, og kun ett soverom er i bruk. Der står da begge våre senger og tar alt av plass. Alle boder pluss garasjen er fylt med ting og klær, så det er ikke så lett å finne frem. Her er litt bilder av oppusningsprosjektet, og det første rommet dere ser skal bli mitt nye kontor.

Mye å være takknemlig for

Ja, for det er jeg, veldig takknemlig for at det har gått så bra å starte for meg selv. Hvis jeg fortsatt hadde hatt min faste jobb i TIBE, ville nok drømmen om rekkehuset vært en drøm fremdeles. Jeg er også veldig takknemlig for referansene jeg har fått, for uten dere hadde jeg ikke fått samarbeid med Trysilhus, Protan og SKG Emballasje som er mine tre største kunder. Jeg hadde heller ikke fått jobbe med nettsidene til Blir Bedre, Svein Harry Bakke, Kragerø Expressen, Finans og Bolig og Rune Hunshamar. Jeg vil også takke Los & Co i Drammen og Øivind Halvorsen i Advita for samarbeidet. Uten disse referansene og samarbeidene, hadde jeg hatt en skikkelig salgsjobb å gjøre. Og det er jeg så glad for å slippe!

Samarbeidet med SKG Emballasje blir i år mer fast, og fra starten av 2024 blir jeg en del av de ansatte. Men det er bare en viss prosent, så jeg kommer til å jobbe videre med mitt firma. Det blir noen nye og spennende arbeidsoppgaver, og det blir gøy å grave seg enda mer ned i deres profileringsarbeid. Det er også godt å få være en del av et arbeidsmiljø med så flotte og hyggelige ansatte!

Hva er mine mål og tanker for 2024?

I 2023 ble det lite innlegg på mine sosiale kanaler, og lite skryting av arbeidet jeg gjør. Så i år må jeg være mer synlig i mine egne kanaler, men hvordan skal jeg klare det i en hektisk hverdag? Det er jo dette alle bedrifter som skal gjøre dette selv sliter med å sette av nok tid til, så hvordan skal jeg klare det når jeg bare er en person? Jeg har ingen god fasit på det, men jeg skal prøve å sette av to til tre timer siste mandag i måneden. Da skal jeg lage materiell og sette opp en plan for når dette materiellet skal legges ut i løpet av neste måned. Så må jeg bare holde denne planen og få det som en rutine.

Et annet mål jeg virkelig må jobbe med nå, som jeg har tenkt på siden jeg begynte å jobbe etter fødselspermisjonen er å få trent! Jeg tenker at om jeg starter dagene med litt Yoga så er det en god start til våren kommer. Men problemet er at jeg har startet så mange ganger før med ett eller annet, men det er alltid noe som skjer som gjør at jeg detter ut av opplegget. Som under Korona tiden med alle sine stengninger og åpninger av samfunnet, ferie, sykdom og nå har det vært salg, flytting og oppusning. Oppusning blir det jo en tid fremover, her er det nok å ta av. Men et kvarter hver dag bør jeg kunne sette av tid til.

Det å ikke stresse så mye når det er litt mindre jobb er også noe jeg må jobbe med. Kroppen har kjent på mye stress siden jeg mistet jobben for over to år siden, og det har tatt på med diverse små plager. Jeg håper at Yogaen kan hjelpe noe, eller så er det å bruke de ledige stundene på noe konstruktivt som utvikling eller trening.

Ellers så blir det å jobbe med å komme mer på plass i nytt hjem og på ny plass, og bli kjent med vårt nye nærmiljø. Og jeg kan allerede si at jeg har aldri bodd på en plass med så hyggelige naboer, og følt meg så godt tatt imot som her. Veståsen borettslag ruler!


Jeg gleder meg til å se hva året 2024 bringer, og gleder meg til å nyte varmere dager på terrassen i godt selskap. Høre Adelin hoppe på trampolinen som nok kommer opp til våren, og leke med nye venner i nabolaget. Og muligheten får å grille på vår egen terrasse!

Og selvfølgelig gleder jeg meg stort til å jobbe videre med eksisterende kunder, og så håper jeg på nye kunder med nye og spennende prosjekter 🙂

Godt nytt år til alle sammen, jeg håper det blir et innholdsrikt år med gode stunder!

Tidligere innlegg i dagboka

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Design betyr å gi form til noe. Som designer bestemmer du hvordan noe skal se ut, og hvordan den skal fungere. Man trenger gode kunnskaper om form, farge og materialer men vel så viktig er det å ha ett trent øye for alle detaljene.