Karoline design logo icon
Jobbprosess
KarolineHoyem

Skryt er godt for selvtilliten!

Min datter på 3 år har veldig sterk vilje og meninger om det meste. Å få gjort noe som vi voksne tenker er bare noe man gjør, er ikke like lett for et barn å forstå som er mitt i en lek eller opptatt med en tegning. Så fant jeg frem en skrytetavle jeg hadde liggende og tegnet de tingene vi krangler mest om hver dag. Dette kan være å hente og levere i barnehagen, og å komme oss opp trappene opp til 3. etasje. Gjør hun tingene på tavla uten at jeg trenger å mase og bli streng så får hun smilefjes, må jeg mase så blir det surt fjes. Og så får hun selvfølgelig ros og en blid mamma. Det funket fra første dag, og hun har stort sett nesten bare fått smilefjes!

Jeg har jo disse siste ukene kjent veldig på usikkerhet, og har måttet jobbe med min egen tro på at dette skal gå bra. Det er jo ikke det at jeg er i tvil om at jeg kan de tjeneste jeg selger, men det er så mye annet å tenke på når man skal starte for seg selv med alt ansvaret på egne skuldre. I periodene med tvil har det hjulpet veldig med all rosen og alle de som har troen på at jeg kan klare dette. Både fra tidligere kolleger og kunder jeg har jobbet med. Det varmer, og gjør meg tryggere på at jeg kan klare meg. Så takk for gode ord og konstruktive tilbakemeldinger.

Hva har jeg gjort denne uka?

Ukene går så fort at jeg føler jeg ikke rekker halvparten av det jeg bør få gjort, men et tips er å opprette firmakonto så fort som mulig i hvert fall viss du ønsker å bruke DNB. Det er tydeligvis mange som trenger å opprette firmakonto om dagen, og de sa det var ca. 2 måneders behandlingstid. Men av en eller annen grunn fikk jeg min søknad igjennom på bare noen dager, kan jo være at jeg også er privatkunde. Men i hvert fall så er bedriftskontoen og regnskapsprogrammet på plass.

Tidlig i uka ble det videre jobbing med nettsiden, og så tok jeg en tur til Prestegården Gründerhage for å sitte der å jobbe litt på tirsdag. Det er så koselig der med sine skjeve og knirkende gulv, små dører og laftede vegger. Kommer til å prøve å sitte der sånn ca. en dag i uken. Det var ganske stille og rolig der den dagen, men var godt å få kommet seg litt ut av hjemmet. Jeg fikk konsentrert meg med å jobbe videre med nettsiden, og på slutten av dagen kom Barbara. Hun tipset meg om å melde meg inn i Start i Vestfold, som gir veiledning og kurs for nyetablerte. Etter at man har meldt seg inn der får man tilbud om en samtale med Næringssjefen i Holmestrand kommune hvor man kan få rådgivning. Denne samtalen skal jeg ha på mandag neste uke.

Dette gav meg også en idéen med å kontakte Næringssjefen i Drammen kommune, og hun kunne anbefale å melde meg inn i Gründerboost og ta kontakt med Lisbeth Torkildsen. Jeg meldt meg inn på lørdag, så nå venter på svar der.

På onsdag var jeg innom en kunde, Showteknikk, som jeg fikk ferdigstilt logo og profil for mens jeg jobbet i TIBE. De trengte hjelp med å finne riktig farge for å male vegger på kontoret. Det var veldig hyggelig å ha en prat med dem, og det blir gøy å se logo og profil på deres nye nettsiden når den blir ferdig. De vil gjerne jobbe videre med meg, og det gleder jeg meg til.

Webdesign prosess

Etter et møte med Drammen kommunale Pensjonskasse (DKP) kunne jeg endelig starte å jobbe med å få ferdigstilt nettsiden deres. Dette var et prosjekt som jeg ikke fikk ferdiggjort før TIBE gikk konkurs, og det var ikke noen god følelse å ha et uferdig prosjekt hengende.

Det var et veldig hyggelig møte hvor de fortalte hvor fornøyde de har vært med jobben jeg har gjort med profilen og nettsiden hittil, og at de var glade for at det er jeg som skal ferdigstille nettsiden. Så jeg startet å jobbe videre med innholdet og strukturen på nettsiden. Det er kanskje ikke de beste arbeidsforholdene å jobbe på gulvet, og post-it lappene satt ikke godt på veggen jeg valgte. Men jeg føler jeg har en tydelig plan for nettsiden for videre arbeid neste uke.

Det er godt å jobbe med prosjekter jeg får betalt for! Har jo kjent mye på dette med å ikke ha fast inntekt når man har alle faste utgifter alene!

Tips jeg har fått denne uka:

 • Barbra fra Prestegården Gründerhage anbefalte å registrere firmaet host Start i Vestfold, der får du rådgivning og forslag til kurs og webinarer:
  https://www.startivestfold.no/
 • Toril Lislien som er næringssjef i Drammen kommune anbefalte meg å ta kontakt med Lisbeth Rokildsen i Gründerboost. Gründerboost er en gratis tjeneste til de som er i startfasen med å etablere egen bedrift:
  https://grunderboost.no/
 • Min tante som engang hadde et enkeltmannsforetak, anbefalte meg Flexify som er Norges største plattform for konsulenter og frilansere:
  https://www.flexify.no/

Gjøreliste neste uke:

 • Jobbe med å ferdigstille nettsiden til DKP med nytt innhold
 • Jobbe videre med min egen nettside og profil
 • Sjekke ut Innovasjon Norge i forhold til støtte til etablering
 • Ordne med pensjonskonto
 • Lære meg regnskapsprogrammet fra DNB

Tidligere innlegg i dagboka

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Design betyr å gi form til noe. Som designer bestemmer du hvordan noe skal se ut, og hvordan den skal fungere. Man trenger gode kunnskaper om form, farge og materialer men vel så viktig er det å ha ett trent øye for alle detaljene.