Karoline design logo icon
Bølge strømninger
KarolineHoyem

Et svømmetak frem, 10 tilbake.

Har du noen gang opplevd å komme inn i en motstrøm når du er ute og bader? Du svømmer og svømmer og kommer ingen vei? Du ser strandkanten, men kommer deg ikke til land! Det har jeg, og den følelsen har jeg hatt denne uka.

Uka startet med iherdig jobbing med strategiforslag og pristilbud til Glassverket IF som jeg sendte over på onsdag som avtalt. Louise Pedersen takket for forslaget og skal ta det videre til styret og skrev at det kunne ta litt tid før jeg får tilbakemelding, og det er jo helt greit for etter litt mer info fra NAV og andre instanser kan det virke som at jeg bør avvente etableringen av enkeltmannsforetaket.

Hvorfor? Spør du sikkert nå.

Tidlig denne uka fikk jeg avslag fra NAV på søknaden om å få dagpenger på grunn av at jeg kan få etterlønn fra tidligere arbeidsgiver i tre måneder. Tidligere i prosessen fikk jeg vite at NAV trenger en evaluering av ditt enkeltmannsforetak for å kunne godkjenne søknaden om dagpenger under etablering. Men jeg fikk høre fra Lisbeth Torkildsen i Gründerboost at NAV i Drammen ikke hadde avklart hvilken person som skal ta den jobben for søkere i Drammen. Fredag denne uka fikk jeg beskjed at NAV har bestem at Etableringstjenesten i Asker og Bærum skal gjøre denne jobben inntil de finner en instans i Drammen. Etter en telefon til Etableringstjenesten i Asker og Bærum hvor jeg fikk prate med ei veldig hyggelig dame som heter Hanne fikk jeg følgende informasjon; man kan ikke etablere seg som selvstendig næringsdrivende før man har fått godkjent søknaden til NAV om dagpenger under etablering, og får å få denne stønaden må du først ha fått godkjent søknaden om dagpenger.

Så etter noen spørsmål på denne NAV chatten med min saksbehandler som plutselig over en uke med stillhet var på banen igjen, så er det sånn at siden jeg kan få tre måneders etterlønn fra tidligere arbeidsgiver fordi jeg hadde tre måneders oppsigelsestid og fortsatt er uten jobb, så får jeg ikke dagpenger i denne tiden. Det er jo helt greit det, jeg skjønner at man ikke får penger når man ikke trenger det.

Kort fortalt; så lenge jeg får etterlønn, altså kanskje i tre måneder, kan jeg ikke søke om dagpenger, og da kan jeg heller ikke søke om dagpenger under etablering. Og hvis jeg ønsker den støtten med å få dagpenger under etablering i 12 måneder, må jeg avvente med å etablere enkeltmannsforetaket før jeg har fått søknaden godkjent.

Etter uker hvor jeg har følt å kave i en motstrøm så skjønner jeg nå at jeg får bare stoppe å kave og se hvor strømmen tar meg. Bli en Surfer Dude og Hang Loose.

Min jobb de neste to månedene er å søke på minst fem stillinger i uka, så vil på forhånd beklage til de som jobber med å ansette kvalifiserte folk innen visse yrker. Jeg må søke minst fem stillinger uansett, det er et krav. Men skal prøve å kun søke på jobber jeg har lyst på. NAV krever også at jeg må ta de jobbene jeg får, hva om et byrå ønsker å bruke meg som frilanser, kan jeg fortsatt ta den jobben uten å ha etablert meg som selvstendig næringsdrivende?

Men det jeg kan gjøre for ikke å føle meg helt udugelig er å jobbe videre med min egen profil og nettside. Og så har jeg meldt meg på en nettgruppe hvor vi neste uke skal snakke om selvledelse og motivasjon. Det gleder jeg meg til

Gjøreliste:

  • Ordne søknaden til jobbsøk
  • Sende søknad på 5 stillinger
  • Bli ferdig med katalog forslag til DDF
  • Forberede meg til nettgruppe møte tirsdag
  • Jobbe med egen profil

Tidligere innlegg i dagboka

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Design betyr å gi form til noe. Som designer bestemmer du hvordan noe skal se ut, og hvordan den skal fungere. Man trenger gode kunnskaper om form, farge og materialer men vel så viktig er det å ha ett trent øye for alle detaljene.